Szilvia
5 °C
16 °C

Mészáros Csaba: az Ikarus Egyedi Kft-nek nincs 10 milliárd forintos tartozása

DBZOL20180119009
2018.07.12. 18:28
Cáfolja tulajdonosa a csődbe ment Ikarus Egyedi Kft. összesített tartozásáról megjelent sajtóinformációkat Mészáros Csaba szerint a járműipari érdekeltségének a csődje nem érinti egyéb vállalkozásait.

A nemrég csődbe menekült Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) Kft. összesen 3 milliárd forinttal tartozik a beszállítóinak – írta meg a Zoom.hu a cég pénzügyeire rálátó forrásokra hivatkozva.

A portál összesítése szerint a cégnek 3,9 milliárd forint hiteltartozása van az MKB Bank felé, 3 milliárd forint tartozása a beszállítók felé, 2,6 milliárd forint kötbértartozása a Volán felé, 344 millió forint kötbértartozása a BKV felé.

Elértük Mészáros Csabát, aki szerint a számok nem igazak, és nem is lehet kötbérrel számolni, ha valaki nem vesz át egy szállítást. Mint mondta, ennél a buszgyártásnál minden egyes munkaóra legálisan volt kifizetve és ez egy olyan közbeszerzés voilt, amihez nem kötődik korrupció, nem is lett sikeres.

 Emlékeztetőül: a BKV éppen ma jelentette be, hogy igazgatóságának döntése alapján a BKV eláll attól a két szerződéstől, amit a hétfőn csődöt jelentő Ikarusz Egyedi Kft.-vel, valamint az Ikarus Egyedi Kft.-vel és a Volánbusszal kötöttek.

Az Index.hu kérdésére Mészáros elmondta, hogy az Ikarus nehézségei nem rántják magával másik holdingját, az evopro-érdekeltségeket. Utóbbi - mondta el a tulajdonos - állami megrendelések nélkül 40 százalékban exportbevételekből él, tavaly 14 milliárd forintos forgalmat ért el. 

(Borítókép: Mészáros Csaba az Ikarus Egyedi Kft. ügyvezetõ igazgatója beszédet mond a BKV hazai gyártású metrópótló buszainak átadásán 2018. január 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán )

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?