Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Természettudományos érettségit javasol a Magyar Nemzeti Bank

2018.07.12. 10:50

Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – írja az Eduline.hu a Magyar Nemzeti bank 180 pontos javaslatcsomagja alapján, amit kedden átadták a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

"Kötelező természettudományos érettségi (a matematikán felül), a természettudományos tárgyak oktatási színvonalának növelése a közoktatásban, tudatosabb karriertervezés elősegítése a középiskolások körében, lemorzsolódás csökkentése az egyetemi képzéseken" - sorolja a javaslatokat a Magyar Nemzeti Bank anyaga.

A Hoffman Rózsa-féle oktatási államtitkárság is foglalkozott hasonló tervvel, de abból végül nem lett semmi, állítólag azért, mert a hat érettségi már túl nagy terhet jelentett volna a diákok számára.

Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács  ülése után hétfőn elmondta, hogy  Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni. Ehhez a  Magyar Nemzeti Bank, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatokat dolgozott ki.  A versenyképesség javítására kidolgozott elképzeléseket nyár végéig áttekintik, illetve egy-egy feladat elvégzéséhez felelősöket is hozzárendelnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?