Erzsébet
1 °C
4 °C

Egy sümegi férfi 2,5 milliárddal tartozik a NAV-nak

2018.07.13. 19:46

Közzétette szokásos negyedéves toplistáját a legnagyobb adósokkal a NAV. Az élen bizonyos Temesvári Zoltán sümegi magánszemély, akinek bő 2,5 milliárdos tartozása van az adóhatóság felé – ebből 831 millió az adóhiány, 1,7 milliárd pedig a bírság.

A második legnagyobb adós cím Dombóvári Gábor, aki nem rendelkezik magyarországi lakcímmel, viszont van 1,5 milliárd forintos tartozása.

A dobogóra még a budapesti Janicki Károly fért fel, hasonló összeggel.

Egymilliárd forint feletti összeget, 1,285 milliárd forintot követel az adóhatóság egy társaságtól is, a budapesti székhelyű Aurum Real Security Kft.-től, amiből 427 millió forint az adóhiány, amihez 858 millió forint jogkövetkezmény társul.

A második negyedévben 73 adózónál tártak fel nagy összegű adóhiányt, közülük 32 társaság, 41 pedig magánszemély. A jogkövetkezménnyel együtt 500 millió forintnál nagyobb összegel összesen 12 adózó tartozik a NAV-nak, közülük 5 magánszemély.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?