Csilla, Noémi
6 °C
19 °C

Két kalandparkot is be kellett zárni a fogyasztóvédelem vizsgálata után

2018.07.13. 12:21

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat keretében a megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai a nyári főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban összesen 264 pályát ellenőriztek. Az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak 21 helyszínen működő 82 berendezés nem felelt meg  – derül ki a minisztérium közleményéből.

A látogatók biztonsága érdekében az ellenőrzéseket követően két kalandparkot be is kellett zárni, ezek egyike azóta kijavította a hibát, és ismét kinyithatott.

A minisztériumnál rákérdeztünk, hogy melyik kalandparkokat kellett bezáratni, a választ közöljük, amint megkaptuk. A hatóság ezen felül 38 eszköz használatát tiltotta meg, amelyek közül 35 esetében a hiányosságokat már pótolták.

A fogyasztóvédelmi hatóság által lefolytatott vizsgálat a berendezések megfelelőségi tanúsítványainak meglétére, a terhelhetőség feltüntetésére, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelölésekre, az üzemeltetési napló szabályos vezetésére terjed ki. A kalandparki eszközök műszaki állapotának vizsgálatát az erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik.

A fogyasztóvédelmi hatóság az elmúlt években folyamatosan ellenőrizte a kalandparkokat. A rendszeres jelenlétnek köszönhetően két év alatt 23 százalékkal csökkent a feltárt jogsértések száma.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!