Jolán
2 °C
4 °C

Két kalandparkot is be kellett zárni a fogyasztóvédelem vizsgálata után

2018.07.13. 12:21

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat keretében a megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai a nyári főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban összesen 264 pályát ellenőriztek. Az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak 21 helyszínen működő 82 berendezés nem felelt meg  – derül ki a minisztérium közleményéből.

A látogatók biztonsága érdekében az ellenőrzéseket követően két kalandparkot be is kellett zárni, ezek egyike azóta kijavította a hibát, és ismét kinyithatott.

A minisztériumnál rákérdeztünk, hogy melyik kalandparkokat kellett bezáratni, a választ közöljük, amint megkaptuk. A hatóság ezen felül 38 eszköz használatát tiltotta meg, amelyek közül 35 esetében a hiányosságokat már pótolták.

A fogyasztóvédelmi hatóság által lefolytatott vizsgálat a berendezések megfelelőségi tanúsítványainak meglétére, a terhelhetőség feltüntetésére, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelölésekre, az üzemeltetési napló szabályos vezetésére terjed ki. A kalandparki eszközök műszaki állapotának vizsgálatát az erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik.

A fogyasztóvédelmi hatóság az elmúlt években folyamatosan ellenőrizte a kalandparkokat. A rendszeres jelenlétnek köszönhetően két év alatt 23 százalékkal csökkent a feltárt jogsértések száma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?