Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pécs is szerződést bonthat az Ikarus Egyedivel

2018.07.13. 16:11

A nemrég csődbe ment Ikarus Egyedi Péccsel is szerződést kötött 2016-ban 8 darab elektromos meghajtású, alacsonypadlós, szóló midibusz megépítésére, és ebből kettőnek idén nyáron meg is kéne kezdenie a próbaüzemet, de a Zoom.hu értesülése szerint a pécsi önkormányzat BKV-hoz hasonlóan elállhat a szerződéstől.

A lap kérdésére az önkományzat semmi konkrétumot nem árult el, de információik szerint azért nem tudtak még válaszolni a kérdésekre, mert egyelőre keresik a jogi lehetőséget a szerződés felbontására.

A szerződő felek között amúgy sem volt egyébként felhőtlen a viszony: az Ikarus Egyedi például azt állította, Pécsnek nincs pénze még a két legyártandó buszra, a pécsi városháza viszont úgy nyilatkozott, hogy uniós forrásból finanszírozzák a beszerzést.

Az uniós pénz kifejezetten buszvásárlásra vehető igénybe, és a lap forrása szerint az Ikarus Egyedi helyzetét figyelembe véve, biztosan más cégtől vásárolna buszokat az önkormányzat.