Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Jön a nagy balatoni adórazzia

2018.07.13. 07:02
Fotó: fortepan.hu
Fotó: fortepan.hu

Két nagy csoportra oszlik az ország ilyenkor nyáron. Az egyik szerint a balatoni vendéglátósok menjenek a fenébe az ezerforintos lángosukkal, aminek az önköltségi ára jó, ha 50 forint. A másik szerint viszont még egyetlen lángos se csinálta meg saját magát, vak az, aki nem látja, hogy a lángoshoz nem elég a liszt,a víz, a só, a cukor és az élesztő.

És van egy harmadik csoport, amelyik ilyenkor aktivizálja magát a Balatonnál: ők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai. 

A Magyar Idők ír arról, hogy hétfőn indul az átfogó razzia, vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokat, strandokat keresnek fel, méghozzá több százan.

A balatoni razzia csak azokat a vállalkozókat éri majd meglepetésszerűen, akik a kő alatt élnek. Nem elég ugyanis, hogy megírta az újság, a NAV honlapján is elérhető, hogy az adott héten a hatóság hol és mit vizsgál. Valami azt súgja, sok büntetést fognak kiosztani.  A balatoni razzia előtt nem sokkal ugyanis a NAV-osok Budapest belvárosában ellenőriztek. Nos, akkor az ellenőrzött vállalkozások háromnegyedénél bukkantak súlyos jövedéki szabálytalanságokra, pedig ott is előre jelezték a razziát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?