Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több millióval nőhet a csokos házak ára

2018.07.16. 07:05

Felbolydult a készházak piaca az áfakedvezmény kivezetésének hírére; több millió forintos áremelés fenyegeti a zömmel csokos vásárlói kört – írja a Világgazdaság.

A lap szerint egy 80-100 négyzetméteres házat 27 százalékos áfa mellett a mostaninál legalább 4 millió forinttal drágábban lehet felépíteni. Az újságnak Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatának elnöke elmondta, hogy a tagozat tagvállalatainál a teljes újlakás-piacinál jóval nagyobb, bőven 50 százalék fölött van a csokos vásárlók aránya. 

Az ÉVOSZ-nál még nem adták fel a reményt, hogy a 27 százalék helyett csak 18-ig nő az új lakások áfája. Tizennyolc százalékos áfa mellett szerintük még nem „zuhanna össze” a piac, csak stagnálna.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Több millióval nőhet a csokos házak ára

Felbolydult a készházak piaca az áfakedvezmény kivezetésének hírére.

163 · Jul 16, 2018 07:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments