Eltörlik a hipermarket-szívató törvényt

2018.07.17. 21:34 Módosítva: 2018.07.17. 22:14

Eltörölné a kormány azt a 2014-es, kiskereskedelmi multik helyzetét megnehezítő törvényt, ami miatt kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarország ellen – vette észre a 24.hu.

A javaslatot Semjén Zsolt és Palkovics László nyújtották be a kormány nevében kedd délután. Ha megszavazzák, eltörli azt a törvényt, amelynek értelmében az a cég, amelynek nettó árbevétele többségében napi fogyasztási cikk kiskereskedelmi értékesítéséből származik, és két egymást követő évben a nettó árbevétele külön-külön legalább 15 milliárd forint, de veszteséget termel vagy nullszaldós, nem árusíthat többé napi fogyasztási cikkeket. 

A szabály 2018-tól lépett életbe, de az új javaslat alapján most úgy tűnik, mindjárt vége is lesz. Az indoklásában leírják, az Európai Bizottság álláspontja szerint a szabályozás nincs összhangban a letelepedés szabadságára és a tőke szabad mozgására vonatkozó alapelvi uniós rendelkezésekkel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Eltörlik a hipermarket-szívató törvényt

A szabály alapján a két évig veszteséges multiknak ki kellett volna vonulniuk. Az uniónak a kezdettől baja volt vele, behódolt a kormány.

237 · Jul 17, 2018 09:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments


  • Bérelnék
  • Bankszámla