Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltörlik a hipermarket-szívató törvényt

2018.07.17. 21:34 Módosítva: 2018-07-17 22:14:40

Eltörölné a kormány azt a 2014-es, kiskereskedelmi multik helyzetét megnehezítő törvényt, ami miatt kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarország ellen – vette észre a 24.hu.

A javaslatot Semjén Zsolt és Palkovics László nyújtották be a kormány nevében kedd délután. Ha megszavazzák, eltörli azt a törvényt, amelynek értelmében az a cég, amelynek nettó árbevétele többségében napi fogyasztási cikk kiskereskedelmi értékesítéséből származik, és két egymást követő évben a nettó árbevétele külön-külön legalább 15 milliárd forint, de veszteséget termel vagy nullszaldós, nem árusíthat többé napi fogyasztási cikkeket. 

A szabály 2018-tól lépett életbe, de az új javaslat alapján most úgy tűnik, mindjárt vége is lesz. Az indoklásában leírják, az Európai Bizottság álláspontja szerint a szabályozás nincs összhangban a letelepedés szabadságára és a tőke szabad mozgására vonatkozó alapelvi uniós rendelkezésekkel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Eltörlik a hipermarket-szívató törvényt

A szabály alapján a két évig veszteséges multiknak ki kellett volna vonulniuk. Az uniónak a kezdettől baja volt vele, behódolt a kormány.

237 · Jul 17, 2018 09:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments