Már Kaposváron is Mészáros Lőrinc várja a vendégeket

2018.07.20. 08:33

A Balatontourist Camping Kft. üzemeltetheti majd Kaposvár népszerű kirándulóhelyén, a Deseda tónál épülő kempinget – erről tudósít az MTI. A somogyi megyeszékhely közgyűlése tíz évre adta bérbe a négycsillagos létesítményt a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cégnek, ráadásul egyhangú szavazással. De hát kinek is adták volna bérbe, mikor más cég nem is indult az üzemeltetésre kiírt pályázaton? 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Már Kaposváron is Mészáros Lőrinc várja a vendégeket

A város közgyűlése egyhangúan Mészáros kempinges cégére bízta a város pénzén épülő kempinget a Deseda tónál.

431 · Jul 20, 2018 08:33am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Azért viszont nem Mészáros egyre dagadó cégbirodalma fizet, hogy a Deseda tó vonzza is a turistákat: Kaposvár fideszes polgármestere, Szita Károly nemrég jelentette be, hogy a város közel 3 milliárd forintot költ a Deseda tó környékének megújítására. A projekt legnagyobb, 2,4 milliárd forintos eleme a kemping építése lesz, annak a kempingnek, amiből aztán tíz évig Mészáros Lőrinc cége profitálhat. 

Persze fizet majd a cég bérleti díjat, az első három évben a nettó bevétel minimum 6 százalékát, de legalább 4 millió forintot, utána a nettó árbevétel minimum 8 százalékát, de legalább 6 millió forintot. Hogy havonta vagy évente, arról sajnos az MTI nem tudósít, ahogy arról sem, hogy a Balaton körüli kempingek nagyját (összesen tízet) üzemeltető cég tulajdonosa a BLT Group, amelynek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Konzum Management Kft. Azt viszont leírja a távirati iroda, hogy a Balatontourist kempingjeiben tavaly 188 ezer vendég 656 ezer vendégéjszakát töltött.