Elindult az elektromos motorok gyártása a győri Audiban

2018.07.24. 15:15 Módosítva: 2018.07.24. 16:47

Elindult az Audi Hungaria Zrt. győri járműgyárában az elektromos motorok sorozatgyártása – írja az MTI. A hírt Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke jelentette be az ez alkalomból tartott keddi ünnepségen.

25 éve kis motorgyárként indult - 700 munkatárssal, 60 ezer négyzetméteren napi kétezer erőforrást előállítva - a győri üzem, amely napjainkban, több mint nyolcmilliárd eurós beruházásokat követően ötmillió négyzetméteren, 12 és fél ezernél több munkatársat foglalkoztatva kilencezer motort és ötszáz járművet bocsát ki naponta.

Az Audi célja, hogy fenntartható módon, hosszú távra biztosítsák a vállalat versenyképességét, mondta Achim Heinfling. A cégvezető szerint nem csupán termékeik, de gyártási eljárásaik is innovatívak, a futószalag helyett ugyanis például moduláris, szigetszerű rendszerben zajlik a munka az új egységekben.

Peter Kössler, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatója azt mondta, a győri üzem fontos része a konszernnek, a brüsszeli gyárban nemsokára sorozatgyártásba kerülő teljesen elektromos SUV-juk "szíve" is Győrben készül. Kössler emlékeztetett: 2025-re minden alapmodelljük elérhető lesz elektromos meghajtású változatban is, amivel minden szegmensben jelen lesz a konszern a nem hagyományos meghajtással. 

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.