Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Emelik a csokot a kistelepüléseken

2018.07.24. 12:02

Az 5000 fő alatti települések esetében emelkedik a családi otthonteremtési kedvezmény összege – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón

A CSOK összege ma 600 ezer forinttól 10 millió forintig terjed attól függően, hány gyermek után és milyen lakáshoz veszi fel valaki a támogatást. Gulyás Gergely kedden azt mondta,

a legkisebb, 5000 fő alatti településeken a jövőben a mostaninál magasabb támogatási összegre számíthatnak az új otthonba költöző családok. 

A kormányinfón más gazdasági vonatkozású bejelentés is elhangzott, kiderült például hogy minden valószínűség szerint mégis 2019. januártól csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke 2 százalékponttal. A miniszter szerint a jelenlegi béremelkedési ütem mellett nehezen képzelhető el olyan forgatókönyv, hogy ne legyen meg a szükséges 6 százalékos béremelkedés idén. (Korábban a 2019-es költségvetési törvény fejezeti indokolása alapján úgy tűnt, csak júliustól kerül sor a szocho csökkentésére.)