Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiborcz cégének új székhelye: Garancsiék gellérthegyi villája

2018.07.24. 09:27

Tiborcz István ingatlanos cége áttette székhelyét Garancsi, Hernádi és Csányi cégcsoportjának gellérthegyi villájába – írja a Direkt36. 

A Kelenhegyi úton álló előkelő ingatlant tavaly újította fel a CD Hungary Zrt., eddig csupán Hamar Endrének, Tiborcz régi üzlettársának volt itt az irodája, július 1-jétől azonban a miniszterelnök vejének vállalkozása, a BDPST Zrt. is átköltözött az Andrássy útról. A cég nem sokkal azután döntött így, hogy Tiborcz többségi tulajdonosa lett. 

A székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak – írja a lap. A Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Molt irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré.

A székhelyváltással kapcsolatban a Direkt36 megkereste a BDPST Zrt.-t és a CD Hungary csoportot is (amely egy külön erre létrehozott cégen, a Sinvest Kelenhegyi 27 Kft.-n keresztül tulajdonolja a villát), de egyik cég sem árulta el, hogy mennyi az ingatlan bérleti díja, és hogy pontosan mekkora is az épület.