Tiborcz cégének új székhelye: Garancsiék gellérthegyi villája

2018.07.24. 09:27

Tiborcz István ingatlanos cége áttette székhelyét Garancsi, Hernádi és Csányi cégcsoportjának gellérthegyi villájába – írja a Direkt36. 

A Kelenhegyi úton álló előkelő ingatlant tavaly újította fel a CD Hungary Zrt., eddig csupán Hamar Endrének, Tiborcz régi üzlettársának volt itt az irodája, július 1-jétől azonban a miniszterelnök vejének vállalkozása, a BDPST Zrt. is átköltözött az Andrássy útról. A cég nem sokkal azután döntött így, hogy Tiborcz többségi tulajdonosa lett. 

A székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak – írja a lap. A Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Molt irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré.

A székhelyváltással kapcsolatban a Direkt36 megkereste a BDPST Zrt.-t és a CD Hungary csoportot is (amely egy külön erre létrehozott cégen, a Sinvest Kelenhegyi 27 Kft.-n keresztül tulajdonolja a villát), de egyik cég sem árulta el, hogy mennyi az ingatlan bérleti díja, és hogy pontosan mekkora is az épület.