Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tobzódnak a magyarok a fogyasztásban

2018.07.24. 10:55 Módosítva: 2018-07-24 12:37:33

2018. májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 7,1, naptárhatástól megtisztítva 7,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – derül ki a KSH friss adataiból.

2018. májusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 7,7 százalékkal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 5,6 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 6,4, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,9 százalékkal nőtt.

Forrás: KSH
Forrás: KSH

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,8 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (15 százalék), a használtcikk- (12 százaék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (8,2 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (7,3 százalék), a bútor-, műszakicikk- (6,0 százalék), valamint a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben (5,1 százalék).

A kiskereskedelmi forgalomból 4,2 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 27 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 8,1 százalékkal, a kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai pedig 9,4 százalékkal nőttek.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.