150 ezres albérletek várják az egyetemre bekerülő diákokat

2018.07.25. 10:09
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
150 ezres albérletek várják az egyetemre bekerülő diákokat

Szerda este kiderülnek a ponthatárok, indulhat a hajsza a megfizethető lakásokért.

1447 · Jul 25, 2018 10:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Budapesten a 120 négyzetméternél kisebb panellakásoknál az átlagos bérleti díjak 130 ezer forint, a téglaépítésű lakásoknál pedig átlagosan 150 ezer forint körül mozognak - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője szerdán az M1-en. 

Budapest.png

Szerdán este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, így az érintett családok csütörtökön kezdenek el kollégiumi férőhelyet, illetve albérletet keresni. Az egyetemvárosok közül példaként említette, hogy Győrben 109 ezer forintos, Kecskeméten 106 ezer forintos, Debrecenben pedig 100 ezer forintos átlagos albérletárakkal számolhatnak a kiadó lakást kereső fiatalok.

egyetemvárosok.png

A drágulás mellett ugyanakkor a kínálat is megnőtt a közelmúltban, az ingatlan.com adatai szerint a fővárosban egy év alatt 16 százalékkal nőtt az elérhető albérletek száma a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, és a többi egyetemvárosban is több a kiadó lakás.

A kollégiumi lakhatás jóval kedvezőbb, hiszen ez havonta átlagosan 15-16 ezer forintból megoldható, de mivel csak nagyjából 45 ezer állami fenntartású kollégiumi férőhely jut az országban közel 200 ezer felsőoktatásban tanulóra, a legtöbbeknek ez nem opció.  • Tippek
  • Bankszámla