Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megválik 2200 dolgozójától a Barbie-cég

2018.07.26. 08:39
A Mattel játékgyártó második negyedévi eredményei csalódást okoztak, költségcsökkentés, leépítések, üzemeladások következhetnek.

A 28 ezer embert foglalkoztató amerikai Mattel 1945 óta tartó történetének egyik legsúlyosabb válságát éli. A leginkább talán a Barbie-babákról és a matchbox kisautókról ismert cég forgalma apad, vesztesége viszont nő.

A szerdai New York-i tőzsdezárás után a cég azt közölte, hogy a június végével záródott negyedévben a Mattel bevétele éves összevetésben 13,7 százalékkal, 840,7 millió dollárra csappant, vagyis kisebb lett az elemzői várakozások átlagánál. A cég vesztesége viszont 240 millió dollárra, részvényenként 70 centre duzzadt, amely meghaladta a prognózisokat.

A vállalat részvényének árfolyama 9 százalékos mínuszba került a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben.

A Mattel a folyamatosan gyenge eladások miatt már jó ideje próbálkozik a megújulással. Áprilisban vezérigazgatót váltott, megnyert magának az izraeli-amerikai sztármenedzsert, az egykori szörfbajnok Ynon Kreizt, most pedig bejelentette, hogy

  • 650 millió dolláros költségcsökkentési programot indít,
  • 2200 dolgozójától megválik.
  • illetve Mexikóban üzemeket ad el.