Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Facebook negatív történelmi csúcsot állított be az amerikai tőzsdén

2018.07.27. 08:48 Módosítva: 2018-07-27 11:47:12

Csak pár héttel azután, hogy történelmi csúcsokat döntögetett, a legnagyobb egy nap leforgása alatt bekövetkezett értékvesztést produkálta a Facebook az amerikai értékpapírpiac történetében csütörtökön. Tőzsdezáráskor 19 százalékkal ért kevesebbet a cég, mint nyitáskor, dollárban ez 119 milliárdos veszteséget jelent – írja a CNBC.

A szerdai nap végén még 630 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú techóriás csütörtök estére 510 milliárdon állt meg, ami a valaha volt legnagyobb bukta az amerikai tőzsdén, de azért voltak vállalatok, amik már megközelítették ezt a szintet.

A top10 legmagasabb értékvesztést elszenvedett cég nagy része a Facebookhoz hasonlóan techvállalat, vagy a bankszektorból kerül ki. A legnépszerűbb közösségi oldal mostani mélyrepülésének oka elemzők szerint abban keresendő, hogy a társaság 13,04 milliárdos bevétele jócskán elmaradt a várt 13,34 milliárdtól. Ez is arra utal, hogy megérezte a Facebook az őt ért támadásokat, és lehetett némi hatása a Cambridge Analytica-botránynak.

Az aktív felhasználók létszámának növekedése is megtorpant egy kicsit. A Wall Street elemzői által várt 1,49 milliárd napi felhasználó helyett 1,47 milliárd jött össze, és hasonló mértékű eltérés van a havi bejelentkezések számába, a remélt 2,25 milliárd felhasználó helyett 2,23 milliárdot számláltak a Facebookon.