Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb sztrájk lesz a Ryanairnél jövő pénteken

2018.07.27. 08:27

Újabb sztrájkot tartanak augusztus 3-án pénteken a Ryanairnél – írta az Independent. A fapados légitársaságnál ez lesz a negyedik egynapos sztrájk, amelyre a szakszervezet az ír cég „provokatív lépése” miatt szánta el magát. A vezetés ugyanis közölte: száz pilótáját elküldi a télen. 

A héten már 34 éves története legnagyobb sztrájkját tartották a Ryanairnél: szerdán és csütörtökön 2400 járatából hatszázat töröltek a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt. 

A vállalat nem áll rosszul, nyeresége idén 1,25-1,35 milliárd euró között lesz az előrejelzés szerint, ami kevesebb, mint az egy évvel korábbi 1,45 milliárd, de megfelel a korábbi terveknek.

A pilóták – akiknek az iparágban általánosságban kedvezőtlenebbé váltak munkafeltételeik a fapadosok terjedésével – magasabb fizetést, kiszámíthatóbb munkaidőt követelnek és azt, hogy ne feltétlenül írországi bankszámlát kelljen nyitniuk ahhoz, hogy megkapják fizetésüket. 

A Ryanair válaszul a követelésekre nyilvánosság tette a pilóták fizetéseit, amelyek az iparágban magasabbak az átlagosnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?