Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozhat a MÁV éléről Dávid Ilona

2018.07.27. 12:34

Nyár végével távozhat a MÁV éléről Dávid Ilona – értesült az Index több egymástól független forrástól. A közgazdász végzettségű Dávid 2012 óta a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója, emellett a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) igazgatósági elnöke, és a Mol felügyelőbizottságának is tagja.

Irányítása alatt jelentősen csökkent a MÁV adósságállománya, hat év alatt ötödére esett vissza a tartozás mennyisége. Ez nagyjából fele részben az állami szerepvállalás eredménye volt, de szerepe volt benne a menedzsment hatékonyságnövelő intézkedéseinek is. A MÁV az elmúlt két üzleti évét nyereséggel zárta 2016-ra 12 milliárd, 2017-re 7 milliárd pluszt könyvelhetett el 151 milliárdos árbevétel mellett.

Úgy tudjuk, Dávid Ilona augusztus 31-el áll fel a székéből, a távozás okairól viszont nincs információ, ahogy arról, sem ki lehet az utódja. A lemondással kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a MÁV-ot, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.