Az utolsó pillanatban törölt több járatot is a Ryanair

2018.07.29. 13:53

Előzetes tájékoztatás nélkül törölte három Budapestről induló járatát a Ryanair a hétvégén: szombaton a római és a londoni, majd a vasárnap reggeli londoni járat sem repült, ráadásul a szombat 13 óra 15 perckor induló londoni járatról csak kettőkor árulták el, hogy törölték – írja a Hvg.hu.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette a járattörlés hírét, a Ryanair azt közölte a reptérrel, hogy a londoni Stansted reptéren uralkodó időjárás volt a járattörlések oka.

A légitársaság ugyanezzel indokolta a járattörléseket a Facebook-oldalán is. A légitársaság Facebookon azt írta, hogy az érintett utasoknak e-mailt és sms-t küldtek, amiben tájékoztatták őket a jegy árának visszatérítésére vonatkozó lehetőségekről, illetve a járatpótlásokról. A Facebook-poszt alatti kommentek alapján egyébként más európai járattörlések esetében sem volt minden rendben a légitársaság kommunikációjával. Az Independent cikke alapján több mint 20 járatot törölt a légitársaság, és nagyjából 4000 utas csak a check in után tudta meg, hogy a járatát törölték.

A Hvg.hu-nak egy érintett utas ugyanakkor azt mondta, nem tájékoztatták az utasokat,  semmilyen pótlást nem biztosítottak, és nem is derült ki számukra egyértelműen, hogy mit lehet tenni ilyenkor. A pórul járt utas szerint a Celebinek dolgozó alkalmazott jött oda hozzájuk egyedül, aki lapokat osztogatott nekik, amelyből kiderül, hogy mik a jogaik egy ilyen helyzetben.