Árpád
-2 °C
4 °C

Az utolsó pillanatban törölt több járatot is a Ryanair

2018.07.29. 13:53

Előzetes tájékoztatás nélkül törölte három Budapestről induló járatát a Ryanair a hétvégén: szombaton a római és a londoni, majd a vasárnap reggeli londoni járat sem repült, ráadásul a szombat 13 óra 15 perckor induló londoni járatról csak kettőkor árulták el, hogy törölték – írja a Hvg.hu.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette a járattörlés hírét, a Ryanair azt közölte a reptérrel, hogy a londoni Stansted reptéren uralkodó időjárás volt a járattörlések oka.

A légitársaság ugyanezzel indokolta a járattörléseket a Facebook-oldalán is. A légitársaság Facebookon azt írta, hogy az érintett utasoknak e-mailt és sms-t küldtek, amiben tájékoztatták őket a jegy árának visszatérítésére vonatkozó lehetőségekről, illetve a járatpótlásokról. A Facebook-poszt alatti kommentek alapján egyébként más európai járattörlések esetében sem volt minden rendben a légitársaság kommunikációjával. Az Independent cikke alapján több mint 20 járatot törölt a légitársaság, és nagyjából 4000 utas csak a check in után tudta meg, hogy a járatát törölték.

A Hvg.hu-nak egy érintett utas ugyanakkor azt mondta, nem tájékoztatták az utasokat,  semmilyen pótlást nem biztosítottak, és nem is derült ki számukra egyértelműen, hogy mit lehet tenni ilyenkor. A pórul járt utas szerint a Celebinek dolgozó alkalmazott jött oda hozzájuk egyedül, aki lapokat osztogatott nekik, amelyből kiderül, hogy mik a jogaik egy ilyen helyzetben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?