Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágul a Coca-Cola az USA-ban Trump alumíniumra kivetett vámja miatt

2018.07.29. 11:04

A Coca-Cola nemrég megemelte az USA-ban árusított szénsavas üdítőinek árát, amit a cég azzal indokol, hogy az amerikai kormány által nemrég az alumínium importjára kivetett vámja miatt nőtt az üdítős dobozok termelési költsége – írja a CNN.

Az USA az importacélra 25, az importalumíniumra 10 százalékos vámot vetett k  június elejétől. Március elején Wilbur Ross kereskedelmi államtitkár azt mondta, hogy amerikai fogyasztók semmit nem fognak megérezni a vámokból.

Ehhez képest a Coca-Cola vezérigazgatója szerdán arról beszélt, hogy a vámok miatt a palackozó rendszerük és a végleges termékek, tehát a dobozok előállítása is drágul. A CNN-nek a Coca-Cola szóvivője azt mondta, az áremelések konkrét mértéke a kiskereskedők döntésén múlik majd, ők drágábban adják termékeket a boltoknak, amik majd eldöntik, hogy az áremelésből mennyit adnak tovább a fogyasztóknak.

Trump kereskedelmi háborújáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.