Az OTP bevásárolt Mészáros cégeibe

2018.07.30. 11:09 Módosítva: 2018.07.30. 11:23

Az OTP Csoportban kezelt értékpapíralapok és portfoliók tőzsdén kívüli ügyletek keretében 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, illetve további 2 százalékos tulajdont szereztek az Opus Global Nyrt.-ben, az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt - olvasható a Konzum Nyrt. és az OPUS Global Nyrt. közös közleményében, amit hétfőn juttattak el az MTI-nek.

A társaságok, amelyek Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában vannak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján arról számoltak be, hogy tőzsdén kívüli (OTC) ügylet formájában a Konzum PE Magántőkealap 439 262 darab (1,5 százalék) Konzum, valamint 6 millió 505 ezer 957 darab (2 százalék) OPUS Global törzsrészvényt értékesített az OTP csoport által kezelt értékpapír alapoknak és portfolióknak (OTP Alapkezelő Zrt. és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. számára).

Kollégánk múlt héten kapta lencsevégre, ahogy Mészáros Lőrinc és az OTP-vezér Csányi Sándor a budapesti Four Seasons hotel teraszán beszélget, akkor még csak találgattunk, hogy milyen üzletről lehetett szó.

A közlemény idézte Jászai Gellértet, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki kifejtette, az OTP értékpapíralapjainak, portfolióinak magas hozamelvárása is alátámasztja a hosszútávon fenntartható növekedési várakozásokat, amelyeknek a Konzum Nyrt. és az OPUS Global az elmúlt időszakban végzett átalakításoknak, folyamatban lévő tőkeemeléseknek, illetve stratégiai befektetéseknek köszönhetően képes megfelelni.

A tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appennin Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.