Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csaknem egymillió forintot szerzett 11 ember átverésével egy csaló az interneten

2018.07.30. 09:13

Vádat emelt az ügyészség egy 39 éves mezőszentgyörgyi férfi ellen, aki az interneten 2016 augusztusa és 2017 márciusa között különböző elektronikai cikkeket adott el, de a pénz átutalása után minden esetben eltűnt, így összesen 918 ezer forintnyi kárt okozott 11 embernek – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.

A vevőkkel egy más nevére regisztrált mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, akikkel minden esetben úgy egyezett meg, hogy a vételárat előre utalással kéri, melynek megtörténte után a vevők hiába hívták a vádlottat, a megrendelt áruk nem érkeztek meg és a pénzüket sem kapták vissza.

A többszörös visszaeső vádlott, aki jelenleg egy hasonló ügy miatt börtönben van, a nyomozás során tagadta a bűnösségét, ezért az ügyészség az új. Büntetőeljárási törvény alapján konkrét indítványt tett a fegyházbüntetés mértékére arra az esetre vonatkozóan, ha a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.