Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németország vagy Hollandia kaphatja az európai Tesla Gigafactoryt

2018-07-12T083145Z 1688144928 RC19C1AC6870 RTRMADP 3 USA-TRADE-C
2018.07.30. 23:01

Meglehet a befutó az első európai Tesla Gigafactory helyének, írja a Wall Street Journal értesülése nyomán a Reuters: a Tesla-gyár Németországban vagy Hollandiában épülhet fel.

A WSJ szerint a Tesla célja az, hogy egy gyárlétesítményen belül készüljenek az Európába szánt autók és az akkumulátorok is, vagyis óriási beruházásról van szó, ami kapcsán már két német tartománnyal is egyeztettek a cég képviselői. Megegyezés  viszont még nem történt, egyelőre a tárgyalások korai szakaszában járnak.

Elon Musk, a cég vezérigazgatója júniusban arról beszélt, hogy Németországot preferálja a Gigafactory helyéül, egészen pontosan a német, francia határ mentén, a Benelux államokhoz közel képzeli el a gyárat. A németországi Pruemben, 30 km-re Belgiumtól és 100 km-re Franciaországtól már van egy európai részlege a Teslának.

A Tesla júniusban jelentette be, hogy Kínában húzza fel az első Amerikán kívüli Gigafactoryjét, az európai gyárért pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium is nagy erőkkel lobbizott – ha pontosak a WJS értesülései, sikertelenül.