Távozik az MNV vezérigazgatója

2018.08.01. 18:32 Módosítva: 2018.08.01. 19:03

Augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert - közölte az MTI. A távozást a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. 

Utódja kinevezéséről hamarosan döntés születik.

szivek
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására - áll a közleményükben. 

Szivek Norbert 2015 és 2018 között vezette a nemzeti vagyonkezelőt, ebben az időszakban 400 milliárd forinttal nőtt az állami társaságok, és további 2500 milliárd forinttal az MNV Zrt. által kezelt ingatlanvagyon értéke. Nevéhez fűződik továbbá az állami vagyonelemek átlátható értékesíthetőségét lehetővé tevő elektronikus aukciós rendszer bevezetése is.

Szivek Norbertről többször írtunk már, például azt is, hogy havi 7,5 millió forintot keres. A Pázmányon végzett jogász, aki a kiugróan nagy értékű budapesti ingatlanozás mellett eddig főleg az energetika és a vagyonkezelés környékén tűnt fel, de a MAHART székház megszerzése is az ő cégéhez köthető.