Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autógyár mellé új autópályát is kap Debrecen

2018.08.03. 14:15

Debrecenbe csak úgy ömlik a héten a pénz: nem elég, hogy a hét elején kiderült, hogy a város mellett építi fel új európai gyárát a BMW, pénteken az Európai Bizottság azt jelentette be, hogy közel 200 millió eurót (nagyjából 64 milliárd forintot) biztosít  a kohéziós forrásokból a Berettyóújfalu és Debrecen közötti autópálya-szakasz építésére. 

Az MTI beszámolója szerint a tervezett fejlesztés után Debrecenből is elérhetővé válik a Budapesttől a román határig húzódó M4-es autópálya, amelynek kiépítéséhez májusban 265 millió euró (nagyjából 82 milliárd forint) finanszírozást hagyott jóvá az EU.

"Az Európai Unió által finanszírozott projekt lehetővé teszi a térség lakosai számára a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést, illetve a gyorsabb áruszállítást, így új gazdasági és növekedési lehetőségeket teremt" - közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.