Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladnak a BMW-k, 106 ezer autót hívnak vissza Dél-Koreában

2018.08.06. 14:37

A BMW Group hétfőn bejelentette, hogy Dél-Koreában 42 modellből 106 ezer autót rendelnek vissza a szervizekbe, ellenőrzik és javítják a kipufogógázt visszavezető rendszert – írja az MTI.

Dél-Koreában január és július között több BMW motorja gyulladt ki, ezért indult a vizsgálat. A BMW egyébként már 2016 óta tud a problémáról, de csak idén júniusban találták meg annak okát.

A kiváltó ok kizárólag hardver természetű, semmi köze nincsen a motorvezérlő szoftverhez. Nem Korea-specifikus problémáról van szó, hasonló incidensek máshol is előfordultak már

- közölte Johann Ebenbichler, a BMW Group minőségbiztosítási alelnöke.

Elmondta, hogy a motorok begyulladását a kipufogógáz-visszavezető rendszer hűtőegységénél fellépő szivárgás okozta. A szakember ugyanakkor arra nem adott magyarázatot, idén miért csak Dél-Koreában gyulladtak ki BMW-motorok, de megnyugtatott, hogy keresik az okát. Már csak azért is, mert az autók azon része, ahol a problémát találták, a dél-koreai és az európai modellekben ugyanolyan.

A Reuters szerint idén 27 BMW motorja gyulladt ki Dél-Koreában, többnyire a BMW 250D modelljeinél. A kiégett kocsikról a közösségi médiában terjesztett fotók miatt Dél-Koreában már van olyan parkoló, ahova nem engednek be BMW-ket. A minőségbiztosításért felelős alelnök ugyanakkor elmondta, a feltárt probléma álló autónál semmiképp nem okozhat gondot.