Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fejkamerákkal fogja leinnoválni a nagy sportmárkákat a 2Rule

2018.08.07. 09:02

A 2020-as tokiói nyári olimpián és paralimpián a magyar csapat nem 2Rule kollekcióban szerepel majd – mondta Kővári Ágnes, a 2Rule-t forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója az Origónak.

A vezérigazgató szerint nagyon nagy megtiszteltetés volna, ha a 2Rule ilyen lehetőséget kapna, de erre még nem állnak készen, viszont a tokiói olimpia és paralimpia után tervezik megvizsgálni, hogy képes-e a márka egy ekkora feladat végrehajtására.

Az interjúból további részletek is kiderülnek a nemrég beindított magyar márkáról: ezek közül talán a legérdekesebb részlet azzal kapcsolatos, amikor Kővári arról beszél, hogy miben számít innovatívnak a 2Rule mezek gyártási folyamata.

Kővári arról számol be, hogy a cég leszerződött egy szegedi varrodával, ahol 250 varrónő dolgozik be a Magyar Sportmárka Zrt.-nek. Mészáros Lőrinc üzlettársa szerint a szegedi üzemnek olyan technológiai fejlesztés van a birtokában, „melyet a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztettek ki, amellyel lekörözhetjük a nagy márkák technológiáit”.

Az innováció lényege, hogy 

A gyártást fejkamerával közvetítik a megrendelőknek, és minden legyártott termékről online információkat adnak.

„Ilyet egyetlen külföldi varrodában sem láttam" – mondta erről Kővári, aki arról is beszámol, hogy négy másik varrodával is van már aláírt szerződésünk, egy kecskemétivel, egy bátonyterenyeivel, egy budapestivel és a szombathelyi Styl Ruhagyárral. 

A varrást is hatékonyabbá teszi a kamera

Cikkünk megjelenése után hívta fel rá egy olvasó a figyelmünket, hogy a szegedi SZEFO Zrt.-nél a Kővári által említett online követhetőség mellett a Szegedma.hu cikke szerint arra is szolgálnak a kamerák, hogy a robotvarrógép számára információkat gyűjtsenek: "A robotvarrógépünk másodpercenként 1 millió felvételt készít, a szoftver ezeket feldolgozza, megadja a parancsot, hogyan fordítsa meg a gép az idomot a műveleti rész alá, majd utasítást küld a hardvernek.” - magyarázta Kiss Sándor Csaba, a társaság vezérigazgatója a lapnak.

A Stylről a Nyugat.hu nemrég írta meg, hogy a cég ellen csődeljárás indult, miután a német többségi tulajdonos kivásárolta az önkormányzat tulajdoni részét. A cég hosszú ideig küzdött pénzügyi problémákkal, az önkormányzat ezért is vásárolta be magát a cégbe, de így a cég nem indulhatott közbeszerzéseken.

Emellett az is nehezített a Styl helyzetét, hogy nagysága miatt EU-s közbeszerzéseken se indulhatott, miközben  kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon azért nem indulhatott, mert köztartozása volt. A cégvezetés a lappal annyit közölt, hogy a Styl a 2Rule beszállítói körébe került, hosszú távú együttműködés köttetett a Magyar Sportmárka Zrt. és a Styl Fashion Kft. között.

Az interjúból kiderül még, hogy a 2Rule

  • Kosárlabdában, kézilabdában, vívásban is szeretne bemutatkozni.
  • A webshopot és a budapesti márkaboltot egy időben, egy kampányra építve együtt szeretnék beindítani, valamikor augusztus végén, szeptember elején.
  • A megjelent hírekkel ellentétben senki nem telefonált Diósgyőrbe, hogy megkönnyítsék Kőváriék dolgát, és egyébként a rengeteg támadás mellett nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, ami szerinte azt jelenti, hogy van helyük a piacon.

A 2Rule-ról ebben a cikkben írtunk részletesebben.