Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balatonboglári büfét zárt be a Nébih

2018.08.07. 09:29

Azonnali hatállyal visszavonta a balatonboglári Kikötő Falatozó engedélyét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert a hatóság munkatársai a helyszíni ellenőrzés során olyan hozzávalókat is találtak, amik már 4 éve lejártak – derül ki a Nébih közleményéből.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A termékek között akadtak 2014-ben és 2016-ban lejárt, valamint nem nyomon követhető élelmiszerek, emiatt a szakemberek összesen 120 kifogásolt tételt vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

A hatóság az ellenőrzés alapján megállapította, hogy a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.