Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

75,8 millió forintos bírság a Magyar Telekomnak

GettyImages-959421186
2018.08.08. 17:11
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első fokon 72,8 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot és további 3 millió forintra annak vezető tisztségviselőjét szabálytalan szolgáltatásnyújtás miatt.

A Magyar Telekom nem tartotta be a jogszabályi feltételeket új hírközlési hálózatának kiépítése során a Fejér megyei Ercsiben, szabálytalanul jutott versenyelőnyhöz, szolgáltatása ezért veszélyeztette az előfizetők érdekeit – állapította meg a hatóság. Mint az MTI tudósításából kiderül, az NMHH kifejtette, hogy a vállalat késve és csak hatósági felszólítás után jelentette be a tavaly márciusban befejezett hálózatot, annak kiépítését nem fejezte be határidőre és folytatta az építési jogosultság lejárta után is.

Tudatos szabályszegés

Az NMHH súlyosbító körülményként értékelte, hogy a Magyar Telekom a hírközlési jogszabályok ismeretében járt el szabálytalanul. A közlemény szerint a fokozatosság és arányosság elvét követve az NMHH a szankciók mértékével is jelzi az összes piaci szereplőnek, hogy nem éri meg tudatosan eltérni a hírközlési szabályoktól. Az ismételt jogsértésre tekintettel az NMHH - az elektronikus hírközlésről szóló törvényben nevesített mérlegelési jogkörében eljárva - a szolgáltató vezető tisztségviselőjére további 3 millió forint bírságot szabott ki.

A cég alacsonyabb bírságot szeretne

A határozat ellen a szolgáltató a közléstől számított 15 napon belül fellebbezhet. A háttérről azt hallottuk, hogy a Magyar Telekomnak sok fejlesztése van, olykor hiba is csúszik a gépezetbe. Amennyire tudjuk a társaság arra törekszik azért, hogy a magasnak vélt bírság összegét csökkentse a hatóság. 

Frissítés:

Pár perccel cikkünk megjelenése után a Magyar Telekom is kiadott egy közleményt, eszerint 

A Magyar Telekom országszerte folyamatosan fejleszti hálózatát, ennek folyamán 2018 év végéig tervezetten 300 ezer új elérést fed le– természetes, hogy a folyamatos és nagy volumenű hálózatfejlesztéssel kapcsolatos építési tevékenységet folyamatos hatósági figyelem kíséri. A szolgáltató levonja a jelenlegi eljárásból származó következtetéseket, és az év további részében megvalósuló új elérések kiépítése során beépíti a gyakorlatába.

A határozatban foglalt bírság mértéke ellen a Magyar Telekom fellebbezést nyújt be"

- zárta közleményét a tőzsdén jegyzett cég.