Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vaníliás jégkrémeket ellenőrzött a Nébih

2018.08.08. 13:47

Összesen 18 vaníliás, dobozás jégkrém komplex ellenőrzését végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Élelmiszer-biztonsági szempontból nem találtak gondot, de jelölési szabálytalanságok és egy esetben összetételi probléma is volt.

Minden terméknél ellenőrizték a Salmonella, a Listeria monocytogenes és az Enterobacter kórokozók jelenlétét, de szerencsére nem találtak sehol. Szintén vizsgálták, hogy a különféle mentességek (laktóz-, glutén-, tejfehérjementesség) helytállóak-e, és ebben sem találtak hibát.

Komolyabb probléma egyetlen terméknél adódott, amelynél szabálytalan volt az édesítőszer használata, mivel az nem csökkentett energiatartalmú vagy hozzáadott cukor nélküli változat volt.

A Nébih Szupermenta elnevezésű tesztjei során mindig van kedveltségi szavazás is, a vaktesztek során a Tesco vaníliás jégkrémje lett az első, a Gelatelli Bourbon vaníliás jégkrém a második, a Tesco Value vaníliaízű jégkrém pedig a harmadik.