Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 300 ezer autót hív vissza a BMW Európában

2018.08.08. 12:39

324 ezer dízel autót hív vissza hamarosan a BMW Európában, hogy ellenőrizzék a kipufogógázt visszavezető rendszert - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német autógyártó, amely a múlt héten jelentette be, hogy Debrecenben nyitja majd új gyárát , attól tart, hogy baj lehet az autók hűtőegységével, abban szivárgás léphet fel, ami akár a motor kigyulladásához is vezethet.

A hibát először Dél-Koreában észlelték, ott már 30 kocsi kigyulladt, főleg a 520d típusból, ezért ott már 106 ezer autót visszahívtak. A BMW korábban azt közölte, hogy már 2016-ban észlelték, hogy lehet valami baj, de csak idén nyáron sikerült kideríteniük, hogy pontosan mi okozhatja a problémát, ezért most igyekeznek kijavítani azt. 

A német lap becslése szerint mindez úgy 160 millió euróba, vagyis nagyjából 50 milliárd forintba kerülhet a BMW-nek. A cég a következő napokban egyeztet majd a kereskedőkkel a visszahívás részleteiről.