Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Marihuánás itallal hódít a Heineken

2018.08.09. 15:23

Nagy bajban vannak a sörgyártók az Egyesült Államokban, mert az emberek már nem isznak annyi sört, különösen a fiatalok nem. A Heineken viszont most előállt valamivel, ami talán változtathat a helyzeten:

alkoholos malátás víz helyett marihuánás malátás vizet kezdett árulni.

Már ahol lehet, konkrétan Kaliforniában, ahol hat másik államhoz hasonlóan már legális a rekreációs marihuána fogyasztás, vagyis nem csak orvos írhat föl legálisan füvet, hanem bárki vehet és használhat. A Heinekennek pedig pont van egy kaliforniai sörmárkája, a Lagunitas, ami most előállt a Hi-Fi Hops nevű itallal, amiben nincs alkohol, nincs kalória, viszont van benne pár 5-10 milligramm THC dobozonként (két kiadásban lehet kapni, egy erősebben meg egy gyengébben). 

lagu
Fotó: lagunitas.com

A Hi-FI Hops nem alkoholmentes sör, hivatalos megnevezése szerint "malátás szénsavas ásványvíz", ami így első ránézésre nagyon furának hangzik, a cég szerint mindenesetre az italnak IPA-s íze van. Az ital július végén került piacra és egyelőre csak pár kaliforniai füves boltban lehet kapni.  Egy három decis doboz THC-s víz 8 dollárba, vagyis 2200 forintba kerül, a Business Insider beszámolója szerint viszont így is viszik, mint a cukrot, a portál riportere az egyik üzletben már csak az utolsó dobozt tudta megvenni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?