Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A marihuána mentheti meg Libanon gazdaságát

2018.08.09. 12:31

A klímaváltozás senkit nem kímél, de bizonyos országok, úgy tűnik, még jól is kijöhetnek a dologból, legalábbis egy ideig. Libanon, amely valaha a Közel-Kelet egyik legtermékenyebb területe volt, egyre inkább kiszárad, így egyre nehezebb gabonát, burgonyát vagy hasonlókat termelni, viszont, ahogy a CNN riportjából kiderül, az időjárás egyre jobban kedvez a kannabisz termesztésnek.

Úgyhogy a kormány azon gondolkodik, hogy legalizálná a marihuánát. 

A kannabisz tökéletes választás a vízigényesebb zöldségek és gabona helyett a helyi termelőknek, mert alig kell neki víz és ugye permetezni se kell, mert a növény kitermeli a maga növényvédő szerét. Viszont, bár egyre nagyobb területen termesztik -  a CNN riportjában is látható Bekaa-völgyben például amíg csak a szem ellát, kender lengedez - ennek a termesztése és árusítása még mindig illegális. 

libanon fű
Fotó: CNN

A libanoni parlament viszont éppen az egészségügyi célú marihuána fogyasztás és az ilyen célú termelés legalizálásán dolgozik, a riportban pedig az ország gazdasági minisztere büszkén beszél arról, milyen kiváló minőségű a libanoni fű. Az ötlet a McKinsey tanácsadó cégtől jött, amely szerint ezzel lehetne betömni az egyre nagyobb lukakat a libanoni költségvetésben, a kormány szerint pedig a legális hasis úgy 400-800 millió dollár bevételt hozhatna az országnak évente.