Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Sose volt még ilyen olcsó a török nyaralás

GettyImages-816154210
2018.08.13. 16:35

A török líra stabil gyengülésének köszönhetően mára a világ egyik legolcsóbb városa lett Antalya, a magyarok körében egyik legkedveltebb törökországi célpont.

A Portfolio cikke Numbeo globális megélhetési költség rangsora alapján állapítja meg, hogy míg az év közepén Budapest például az 537 városból álló listán a 371. helyen volt, addig a legtöbb török nagyváros sokkal lejjebb (Isztambul 420., Anakara 450., Izmir 461., Antalya 463.) volt található, azóta pedig csak romlott a török városok helyezése.

Ennek oda a július óta beszakadó lírában keresendő: július elején még 4,6 líra volt egy dollár, most viszont már 6,85 körül mozog az árfolyam. Forintban nézve ugyanez azt jelenti, hogy a korábbi 67,21 forint helyett 47 környékére esett a líra.

A Portfolio összeállítása szerint Antalyában a sör, kávé és bor kivételével szinte minden a budapesti árakhoz képest a feléért kapható.

(Borítókép: Anadolu Agency / Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?