Ödön
1 °C
11 °C

Dobrev Klára: Az Altus MNB-s bírsága az orbáni politika része

2018.08.14. 13:50 Módosítva: 2018-08-14 14:05:54

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerint a Magyar Nemzeti Bank nem független, ezért hétfői döntését, az Altus Portfólió Kft.-re kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

Dobrev Klára MTI-hez kedden küldött reagálásban úgy fogalmazott: „Matolcsy szerint bűn saját pénzből kölcsönt adni pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek, az Orbánnal szemben álló Demokratikus Koalíciónak. Ezzel szemben hazafias cselekedet a közpénzt alapítványokba menteni, és abból méregdrága bútorokat, szőnyegeket venni, rokonoknak hitelt adni, devizahiteleseket kisemmizni."

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli kölcsönnyújtás miatt, azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, és az ügyben büntetőfeljelentést tesz – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a társaság a vizsgált kétéves időszakban közel 400 millió forint összegben nyújtott pénzkölcsönt jogosulatlanul – jellemzően kamat ellenében – több magán- és jogi személynek.

A reagálásban Dobrev Klára hangsúlyozta, erkölcsileg és pénzügyjogászként erről mást gondol, minden erejével igyekszik támogatni az Orbánnal harcoló ellenzéket. Dobrev Klára szerint a „Matolcsy-féle jegybank nem független", ezért döntését is az orbáni politika részének tekinti, amellyel szemben küzd, és a jövőben még határozottabban küzdeni fog, megalkuvás nélkül".

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?