Dobrev Klára: Az Altus MNB-s bírsága az orbáni politika része

2018.08.14. 13:50 Módosítva: 2018.08.14. 14:05

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója szerint a Magyar Nemzeti Bank nem független, ezért hétfői döntését, az Altus Portfólió Kft.-re kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

Dobrev Klára MTI-hez kedden küldött reagálásban úgy fogalmazott: „Matolcsy szerint bűn saját pénzből kölcsönt adni pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek, az Orbánnal szemben álló Demokratikus Koalíciónak. Ezzel szemben hazafias cselekedet a közpénzt alapítványokba menteni, és abból méregdrága bútorokat, szőnyegeket venni, rokonoknak hitelt adni, devizahiteleseket kisemmizni."

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli kölcsönnyújtás miatt, azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, és az ügyben büntetőfeljelentést tesz – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a társaság a vizsgált kétéves időszakban közel 400 millió forint összegben nyújtott pénzkölcsönt jogosulatlanul – jellemzően kamat ellenében – több magán- és jogi személynek.

A reagálásban Dobrev Klára hangsúlyozta, erkölcsileg és pénzügyjogászként erről mást gondol, minden erejével igyekszik támogatni az Orbánnal harcoló ellenzéket. Dobrev Klára szerint a „Matolcsy-féle jegybank nem független", ezért döntését is az orbáni politika részének tekinti, amellyel szemben küzd, és a jövőben még határozottabban küzdeni fog, megalkuvás nélkül".

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön