Erzsébet
1 °C
4 °C

EU-s élmezőnyben a magyar növekedés

2018.08.14. 14:50

Az előző év azonos negyedévéhez képest idén április és június között az Európai Unió összesített nemzeti összterméke 2,2 százalékkal bővült, ami lassulást jelent az előző negyedéves 2,5; valamint az azt megelőző 2,4 százalékos adathoz képest – derül ki az Eurostat közleményéből.

Bár az európai statisztikai hivatal összegzése még nem tartalmazza a Észtország, Görögország, Horvátország, Írország, Luxemburg, Málta és Szlovénia negyedéves növekedési adatát, az eddig ismert 21 növekedési adatból a magyar gazdaságé lett a második legjobb Lengyelország mögött (5 illetve 4,4 százalék), de a régióból Románia és Szlovákia is befért a lista tetejére (4,2 illetve 3,9 százalék).

A lista alapján látszik, hogy a keleti tagállamok gazdasága általánosságban nagyobb növekedést produkált, mint a nyugati tagállamok. A lista alján a brexit miatt szenvedő Egyesült Királyságnál ugyanakkor Olaszország és Dánia gazdasága gyengébb teljesítményt hozott össze, ami halovány, 1,1 illetve 0,8 százalékos növekedést jelent.

Az előző negyedévhez viszonyítva Magyarország Románia, Svédország, Szlovákia és Lengyelország mögött az ötödik helyen végzett a listán 0,9 százalékos növekedéssel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?