Wellnesshotelt venne a magyar állam Szlovéniában

Hotel Lipa TL Foto ZV 09 14
2018.08.15. 12:00 Módosítva: 2018.08.15. 13:31

Wellness-szállókomplexumot vásárolhat a magyar állam Szlovéniában, de a helyi politika még közbeszólhat – derül ki az Átlátszó cikkéből

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában álló Comitatus Üzletviteli és Vagyonkezelő Kft. szlovén lapok szerint 9 millió eurós (közel 3 milliárd forintos) ajánlatot tett a Terme Lendava nevű komplexumra, ami a 120 szobás, öt medencés szállón kívül kempinget, apartmanfalut és egy fejlesztési telket is magába foglal. A szerződéseket, amelyekből kiderüne a végső vételár és egyéb részletek, a lap megpróbálta kikérni a cégtől, de az igénylést üzleti titokra hivatkozva elutasították, ami állami cég esetében nem tűnik helytálló érvelésnek. 

A magyarok tulajdonszerzése viszont még nem teljesen biztos – annak ellenére, hogy a tulajdonos Sava Holding elfogadta az MNV-cég ajánlatát. Az anyacégben 22,5-22,5 százalékkal azonban jelen van a szlovén állam is a nyugdíjalap és a helyi állami vagyonkezelő révén, ami még keresztbe tehet a magyar terveknek.

A szlovén sajtó szerint Zdravko Počivalšek gazdasági miniszter korábban meglehetősen fújt a biznisz ellen, mondván, a turisztika stratégiai nemzetgazdasági ágazat. Most pedig körvonalazódik a megállapodás a baloldali pártok között, melynek értelmében a kommunisták külső támogatásával kormányra kerülne egy balközép kabinet. A szélsőbaloldali párt azonban éppen az állami vagyon elherdálásának befejezését szabta a támogatás feltételéül. 

 Az MNV-cég által megvenni tervezett komplexum egyébként a magyar állam álatal 1,3 milliárd forinttal támogatott lendvai fociakadémia közelében található, a magyar fél állítólag erős labdarugó-turizmust várna a Terme Lendavától.

(Borítókép: A Hotel Lipa - fotó:  sava-hotels-resorts.com)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Wellnesshotelt venne a magyar állam Szlovéniában

Már majdnem sikerült az ügylet, de a szlovén politika közbeszólhat.

101 · Aug 15, 2018 12:00pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments


  • Tippek
  • Hírek