Erzsébet
1 °C
4 °C

Wellnesshotelt venne a magyar állam Szlovéniában

Hotel Lipa TL Foto ZV 09 14
2018.08.15. 12:00 Módosítva: 2018-08-15 13:31:06

Wellness-szállókomplexumot vásárolhat a magyar állam Szlovéniában, de a helyi politika még közbeszólhat – derül ki az Átlátszó cikkéből

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában álló Comitatus Üzletviteli és Vagyonkezelő Kft. szlovén lapok szerint 9 millió eurós (közel 3 milliárd forintos) ajánlatot tett a Terme Lendava nevű komplexumra, ami a 120 szobás, öt medencés szállón kívül kempinget, apartmanfalut és egy fejlesztési telket is magába foglal. A szerződéseket, amelyekből kiderüne a végső vételár és egyéb részletek, a lap megpróbálta kikérni a cégtől, de az igénylést üzleti titokra hivatkozva elutasították, ami állami cég esetében nem tűnik helytálló érvelésnek. 

A magyarok tulajdonszerzése viszont még nem teljesen biztos – annak ellenére, hogy a tulajdonos Sava Holding elfogadta az MNV-cég ajánlatát. Az anyacégben 22,5-22,5 százalékkal azonban jelen van a szlovén állam is a nyugdíjalap és a helyi állami vagyonkezelő révén, ami még keresztbe tehet a magyar terveknek.

A szlovén sajtó szerint Zdravko Počivalšek gazdasági miniszter korábban meglehetősen fújt a biznisz ellen, mondván, a turisztika stratégiai nemzetgazdasági ágazat. Most pedig körvonalazódik a megállapodás a baloldali pártok között, melynek értelmében a kommunisták külső támogatásával kormányra kerülne egy balközép kabinet. A szélsőbaloldali párt azonban éppen az állami vagyon elherdálásának befejezését szabta a támogatás feltételéül. 

 Az MNV-cég által megvenni tervezett komplexum egyébként a magyar állam álatal 1,3 milliárd forinttal támogatott lendvai fociakadémia közelében található, a magyar fél állítólag erős labdarugó-turizmust várna a Terme Lendavától.

(Borítókép: A Hotel Lipa - fotó:  sava-hotels-resorts.com)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Wellnesshotelt venne a magyar állam Szlovéniában

Már majdnem sikerült az ügylet, de a szlovén politika közbeszólhat.

101 · Aug 15, 2018 12:00pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?