Erzsébet
1 °C
4 °C

Iphone-ok szétverésével tiltakoznak az amerikai szankciók ellen a törökök

2018.08.17. 09:29 Módosítva: 2018-08-17 09:29:45

Új trend van felemelkedőben a Business Insider beszámolója szerint a török közösségi médiában: az emberek arról töltenek fel felvételeket, ahogyan iPhone-okat vernek szét, és amerikai dollárokat darabolnak fel.

A videók azután kezdtek felbukkanni, hogy Erdogan az amerikai termékek - és kifejezetten az iPhone - bojkottjára szólította fel a lakosságot a Donald Trump által kilátásba helyezett szankciók miatt. 

Az első videó, amit a lap talált, Twitteren kezdett terjedni szerdán, ezen egy férfi kalapáccsal tesz tönkre öt iPhone-t, előtte Allahu Akbart kiált. 

Ezután többféle módszer is felbukkant, van, aki a földre dobja, és megtapossa, mások felgyújtják, vagy téglával verik szét a telefont. 

Mások nem a szimbolikus tárgy, hanem az amerikai deviza ellen mennek, pedig most éppen jó sokat ér a török lírához képest. Az alábbi videón egy férfi akkurátusan egydollárosokat apróz fel séfkéssel, mintha csak hagymát vágna az ebédhez:

A török-amerikai viszony diplomáciai, üzleti és katonai stratégiai okokból mérgesedett el mostanában, aminek hatására Trump és Erdogan vámháborúba kezdtek. Ez tovább rontott a líra amúgy sem rózsás helyzetén, de csütörtökön a török pénzügyminiszternek valamelyest sikerült megnyugtatnia a hitelezőket, és megállt a deviza zuhanása. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?