Ödön
2 °C
11 °C

Több mint 1300 kilakoltatás volt már idén

2018.08.18. 07:48 Módosítva: 2018-08-18 10:58:39

Május óta összesen 1355 kilakoltatás történt az országban – derült ki a DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére adott válaszból, amit a Hvg.hu szemlézett.

A kérdés eredetileg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert célozta, aki helyett Völner Pál válaszolt, a dokumentumból kiderül, a kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is:

  • lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 310,
  • önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 81,
  • bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4,
  • a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le.

Völner azt írja, hogy idén az első hat hónapban a kilakoltatások száma csaknem 23 százalékkal elmaradt a tavalyi év első felében regisztráltakhoz viszonyítva. Ennek fő oka, hogy a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben. A válaszban az áll, arra nézve nincs adat, hogy a kilakoltatások hány gyerekes, kisgyerekes családot érintettek.

A napokban nagy port kavart egy kilakoltatáson készült felvétel, amelyen látható, hogy egy otthonát elvesztett nő gyakorlatilag elájul az őt éppen kilakoltató rendőrök karjai között. Az ellenzék rárepült a témára, rendkívüli ülést kezdeményezett a kilakoltatások ügyében, amire a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el. A kilakoltatás tízezreket fenyeget ma Magyarországon, ennek hátteréről legutóbb itt írtunk részletesebben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?