18 millió euróval támogatja meg az EU Iránt

2018.08.23. 14:36

Az Európai Bizottság 18 millió euró (mintegy 5,7 milliárd forint) értékű pénzügyi csomagot fogadott el Irán gazdasági és társadalmi fejlődésének előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatására, közölte az uniós bizottság csütörtökön az MTI szerint.

A támogatással kapcsolatban Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője elmondta, a pénzügyi csomag része annak az 50 millió eurós hozzájárulásnak, amelynek célja az iráni gazdaságot és társadalmat érő kihívások kezelése.

Az Európai Unió a támogatás által fenntartja és kiterjeszti kapcsolatait az iráni gazdaság azon területein, amelyek mind az uniós, mind az iráni polgárok számára előnyökkel járnak. A csomag arra ösztönöz, hogy valamennyi szereplő, különösen a magánszektorban, erőteljesebben és hatékonyabban vegyen részt a gazdaság fejlődésében.

A támogatás részeként az uniós bizottság 8 millió eurós technikai támogatást nyújt a környezeti kihívások kezelésére, és 2 millió euróval segíti a kábítószerekkel való visszaélések visszaszorítására irányuló törekvéseket.