Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Újabb büntetővám Kínának

2018.08.23. 09:54 Módosítva: 2018-08-23 09:54:46

16 milliárd dollár (4464 milliárd forint) értékű termékre vetett ki 25 százalékra emelt vámot az Egyesült Államok – írja az MTI. 279 fajta termékről van szó, műanyag termékek, csatornacsövek, agrártermékek, vasútikocsik is vannak közöttük. Kína ellenlépéseket tesz.

Két hónap alatt ez a második alkalom, hogy ilyen történik. Július elején 34 milliárd dollárnyi (9486 milliárd forintnyi) kínai termék volt érintett. Kína mindkét esetben hasonló mértékű válaszlépést tett.

A két ország között dúló kereskedelmi háborút épp egy kínai küldöttség próbálja Washingtonban enyhíteni. Az Egyesült Államok szerint Kína tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat, nem nyitja meg eléggé piacait az amerikai cégek előtt és amerikai szellemi vívmányokat tulajdonít el.

Az amerikai kormány szeptemberben további 200 milliárd dollár értékű (55 800 milliárd forint) kínai terméket tervez büntetővámmal sújtani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?