Szilárda
-4 °C
2 °C

Megint új poggyászszabály a Ryanairnél

2018.08.24. 12:13

Idén januárban egyszer már változtattak, most az új szabály, hogy november 1-től 58 literről 20 literre csökken a kézipoggyászméret a társaságnál, azaz már csak egy csomagot vihetünk magunkkal ingyen a Ryanair gépeire – írja a Guardian.

Eddig egy hátizsákméretű csomagot lehetett felvinni az utastérbe, egy gurulós kézipoggyászt (legfeljebb 58 literest) pedig le lehetett adni a kapunál, amit a célállomáson adtak vissza.

A jövőben az elsődleges beszállást vásárlók szállhatnak csak fel plusz egy ingyenes poggyásszal a gépre.

A társasági szerint az utasaik 30 százaléka eddig is elsőbbségit vett 6 fontért, további 30 százalék meg eddig is csak egy poggyásszal utazott. A 10 kg-nál könnyebb, feladott poggyászok ára viszont olcsóbb lesz, 25 font helyett csak 8 fontot kell majd fizetni.

A WizzAir is változtatott kézipoggyász témában, írta meg a Fapadosinfo blog. A légitársaság honlapján ez olvasható:

Az utasok EGY, legfeljebb 55 x 40 x 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak. A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat. A WIZZ Priority szolgáltatás megvásárlásával Ön garantáltan magával viheti az utastérbe az 55 × 40 × 23 cm méretű kézipoggyászát és további egy darab 40 × 30 × 18 cm méretű kisebb táskát. Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél. Ha a kézipoggyásza 40 × 30 × 18 cm-nél kisebb, magával viheti az utastérbe, és az ülés alatt kell elhelyeznie azt. A laptopot kérjük minden esetben magával vinni az utastérbe. Javasoljuk utasainknak, hogy a legfontosabb dolgokat (pl. személyes higiéniai cikkek, útlevél és egyéb dokumentumok) és értéktárgyaikat (pl. ékszer, telefon, fényképezőgép) vigyék magukkal az utastérbe.

Eddig opcionális volt, hogy a poggyászt feladja az utas vagy a kapunál elveszik tőle. Mostantól kötelező feladni a becsekkoláskor, ami biztosan több időt vesz igénybe a felszállás előtt. A kézipoggyászt egyébként már pár hónapja nem lehet felvinni a gépre, csak priority szolgáltatással, most tehát annyi változik, hogy aki nem viszi fel, annak hol kell leadnia. Ez mindenképp plusz sorban állás és plusz idő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!