Szeptember közepén dől el, hogy indul-e nyomozás Dobrev Klára ellen

2018.08.29. 06:30

Szeptember közepéig eldől, indul-e nyomozás a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt -írja a szerdai Magyar Idők.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte: jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének gyanújára utaló feljelentés alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség 2018. augusztus 17-én feljelentés kiegészítését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A mérlegelés határideje egy hónap.

Az MNB két hete szabott ki 15 millió forint bírságot az Altus Portfólió Kft.-re "engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás" miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben. Dobrev Klára közleményben szögezte le, hogy

a kiszabott bírságot az orbáni politika részének tekinti.

 A társaság a vizsgált kétéves időszakban csaknem 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul több magán- és jogi személynek, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is 200 millió forint kölcsönt adott.