Erzsébet
1 °C
4 °C

Az angol kormány betiltaná az energiaitalt a gyerekeknek

2018.08.30. 12:39

Betiltanák az energiaitalok értékesítését gyerekek számára Angliában. A kormány szerint az energiaitalok magas cukor- és koffeintartalma hozzájárul az elhízáshoz és más betegségek kialakulásához, ezért van indokolt a tiltás – írja a Reuters.

Az energiaital alatt azokat az italokat értik, amikben literenként 150 mg koffeinnél több van.

"Több ezer fiatal iszik naponta energiatalt, gyakran csak azért, mert ezek a termékek olcsóbbak az üdítőknél, ezért egyeztetéseket kezdeményezünk az energiaital gyerekeknek való árusításának betiltásáról" - közölte Theresa May miniszterelnök. A közlemény szerint Nagy-Britanniában a fiatalok nagyjából 50 százalékkal több energiaitalt isznak, mint a hasonló korú európaiak.

A kormány konzultációt indított, amiben arra is rákérdeznek, hogy milyen életkor alatt lenne értelme a tiltásnak. A tiltás csak Angliára vonatkoznak, ugyanis Skóciának, Walesnek és Észak-Írországnak saját szabályozása van. 

A terv előzménye, hogy idén tavasszal a legnagyobb brit kereskedelmi láncok önként eltiltották a 16 éven aluliakat az energiaitalok vásárlásától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?