Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Benne van a pakliban, hogy újra Pannonnak fogják hívni a Telenort

2018.08.30. 11:05

A Telenor márkanevet már csak három évig használhatják, így nem kizárt, hogy O2-nek fogják hívni a Telenort, de a PPF-csoport azt sem zárja ki, hogy teljesen új nevet kapjon a mobilszolgáltató, vagy hogy visszahozzák a Pannon márkanevet - derül ki a cég kisebbségi tulajdonosa és távközlésért felelős vezetője, Ladislav Bartonicek Forbesnak adott interjújából.

Márciusban derült ki, hogy Telenor 2,8 milliárd euróért eladja a kelet-közép-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a kelet-közép-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.

A piacon ugyanakkor régóta pletykálják, hogy Mészáros Lőrinc szívesen megvenné a mobilszolgáltatót, és  az Index információi szerint a PPF tulajdonosa, Petr K ellner és Mészáros egyik érdekeltség) korábban már felvették a kapcsolatot . A magyar cég állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának: amennyiben a magyar cég leválasztható a négyes csomagból, az érdekelné.

Ezért is érdekes, hogy  Bartonicek most azt nyilatkozta a Forbesnak, hogy

hosszú távú befektetésként tekintenek a Telenorra, és eddig vételi ajánlatot sem kaptak.

A cég növekedési terveivel kapcsolatban azt mondta, általánosságban az a céljuk, hogy megtartsák a piaci pozíciójukat, de bizonyos alterületeken, például a cégek közötti marketingben (B2B) szeretnének terjeszkedni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?