Benne van a pakliban, hogy újra Pannonnak fogják hívni a Telenort

2018.08.30. 11:05

A Telenor márkanevet már csak három évig használhatják, így nem kizárt, hogy O2-nek fogják hívni a Telenort, de a PPF-csoport azt sem zárja ki, hogy teljesen új nevet kapjon a mobilszolgáltató, vagy hogy visszahozzák a Pannon márkanevet - derül ki a cég kisebbségi tulajdonosa és távközlésért felelős vezetője, Ladislav Bartonicek Forbesnak adott interjújából.

Márciusban derült ki, hogy Telenor 2,8 milliárd euróért eladja a kelet-közép-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a kelet-közép-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.

A piacon ugyanakkor régóta pletykálják, hogy Mészáros Lőrinc szívesen megvenné a mobilszolgáltatót, és  az Index információi szerint a PPF tulajdonosa, Petr K ellner és Mészáros egyik érdekeltség) korábban már felvették a kapcsolatot . A magyar cég állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának: amennyiben a magyar cég leválasztható a négyes csomagból, az érdekelné.

Ezért is érdekes, hogy  Bartonicek most azt nyilatkozta a Forbesnak, hogy

hosszú távú befektetésként tekintenek a Telenorra, és eddig vételi ajánlatot sem kaptak.

A cég növekedési terveivel kapcsolatban azt mondta, általánosságban az a céljuk, hogy megtartsák a piaci pozíciójukat, de bizonyos alterületeken, például a cégek közötti marketingben (B2B) szeretnének terjeszkedni.