Erzsébet
1 °C
4 °C

BMW-gyár: csereföldeket kaphatnak a gazdák, de nem mondhatnak róla semmit

2018.08.30. 11:56 Módosítva: 2018-08-30 12:53:36

Csereterületeket kaphatnak azok a gazdák, akiknek a földjén épül majd a BMW gyára Debrecenben – írja az Atv.hu. Az érintett gazdák a lap szerint sokat tudnak, de nem árulnak el semmit, mert titoktartásra kötelezték őket.

Küldjön nekünk levelet, dokumentumokat bizalmasan Ön is!

Ezeken a felületeken személyes adatok megadása nélkül is kapcsolatba léphet velünk: 

  • Írjon titkosított csetüzenetet Signalon! A számunk: +3615557000
  • Küldjön titkosított emailt eldobható email címről Protonmailen! Címünk: index.hu@protonmail.com

További részleteket itt olvashat, adatvédelmi nyilatkozatunkat pedig itt találja.

Küldjön nekünk levelet, dokumentumokat bizalmasan!

Ezeken a felületeken személyes adatok megadása nélkül is kapcsolatba léphet velünk: Írjon titkosított csetüzenetet Signalon! A számunk: +3615557000 Küldjön titkosított emailt eldobható email címről Protonmailen! Címünk: index.hu@protonmail.com További részleteket itt olvashat, adatvédelmi nyilatkozatunkat pedig itt találja.

A BMW 1 milliárd eurós beruházással tervez autógyárat építeni a Kismacs és Nagymacs környékén. Az ehhez szükséges területet már kinézték, a város pedig 44 milliárd forintos hitelt vesz fel az infrastruktúra kialakításához, amit a cég később teljes egészében megtérít. A területekkel kapcsolatos lépésekről csütörtökön dönt az önkormányzat.

„Körülbelül háromszáz hektár olyan mezőgazdasági termőterület van a látóterünkben, amelyet szeretnénk megvásárolni részben a magyar államtól, részben a város egyik cégétől. 49,9 százalékos részesedésünk van az AKSD Kft-ben, amely tulajdonosa egy összességében 153 hektáros termőterületnek” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

„Ez a terület a mi információink szerint közel azonos aranykorona értékű, és bízunk benne, hogy ez a gazdáknak meg fog felelni. De erről nekünk semmi információnk nincs. Ez majd a gazdáknak lesz a konkrét információja, amikor találkoznak ezzel a megkereséssel” – fogalmazott Madarasi István szocialista önkormányzati képviselő. A Demokratikus Koalíció helyi képviselője szerint  jó ötlet a csereföldes megoldás. „Az, hogy ez hogy valósul meg, már más kérdés. Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de nyilvánvalóan megelőlegezem a bizalmat a város vezetésének” – mondta Varga Zoltán.

A földcsere ügyében csütörtökön hoz döntést az önkormányzat.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?