Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

BMW-gyár: csereföldeket kaphatnak a gazdák, de nem mondhatnak róla semmit

2018.08.30. 11:56 Módosítva: 2018.08.30. 12:53

Csereterületeket kaphatnak azok a gazdák, akiknek a földjén épül majd a BMW gyára Debrecenben – írja az Atv.hu. Az érintett gazdák a lap szerint sokat tudnak, de nem árulnak el semmit, mert titoktartásra kötelezték őket.

Küldjön nekünk levelet, dokumentumokat bizalmasan Ön is!

Ezeken a felületeken személyes adatok megadása nélkül is kapcsolatba léphet velünk: 

  • Írjon titkosított csetüzenetet Signalon! A számunk: +3615557000
  • Küldjön titkosított emailt eldobható email címről Protonmailen! Címünk: index.hu@protonmail.com

További részleteket itt olvashat, adatvédelmi nyilatkozatunkat pedig itt találja.

Küldjön nekünk levelet, dokumentumokat bizalmasan!

Ezeken a felületeken személyes adatok megadása nélkül is kapcsolatba léphet velünk: Írjon titkosított csetüzenetet Signalon! A számunk: +3615557000 Küldjön titkosított emailt eldobható email címről Protonmailen! Címünk: index.hu@protonmail.com További részleteket itt olvashat, adatvédelmi nyilatkozatunkat pedig itt találja.

A BMW 1 milliárd eurós beruházással tervez autógyárat építeni a Kismacs és Nagymacs környékén. Az ehhez szükséges területet már kinézték, a város pedig 44 milliárd forintos hitelt vesz fel az infrastruktúra kialakításához, amit a cég később teljes egészében megtérít. A területekkel kapcsolatos lépésekről csütörtökön dönt az önkormányzat.

„Körülbelül háromszáz hektár olyan mezőgazdasági termőterület van a látóterünkben, amelyet szeretnénk megvásárolni részben a magyar államtól, részben a város egyik cégétől. 49,9 százalékos részesedésünk van az AKSD Kft-ben, amely tulajdonosa egy összességében 153 hektáros termőterületnek” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

„Ez a terület a mi információink szerint közel azonos aranykorona értékű, és bízunk benne, hogy ez a gazdáknak meg fog felelni. De erről nekünk semmi információnk nincs. Ez majd a gazdáknak lesz a konkrét információja, amikor találkoznak ezzel a megkereséssel” – fogalmazott Madarasi István szocialista önkormányzati képviselő. A Demokratikus Koalíció helyi képviselője szerint  jó ötlet a csereföldes megoldás. „Az, hogy ez hogy valósul meg, már más kérdés. Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de nyilvánvalóan megelőlegezem a bizalmat a város vezetésének” – mondta Varga Zoltán.

A földcsere ügyében csütörtökön hoz döntést az önkormányzat.

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.