Erzsébet
1 °C
4 °C

Úgy tűnik komolyan beleáll a Dyson az elektromos autók gyártásába

2018.08.30. 16:49

Bár kétkedve fogadtuk mi is a tavaly szeptemberi hírt, egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban beleáll az elektromos autók gyártásába a fürdőszobák polcairól, valamint a repterek kézszárítóiról ismert brit Dyson cég. Azon túl, hogy látszólag a cég folyamatosan fejleszt, és beruház, a legújabb hírek szerint már egy tesztpálya kiépítését is megkezdték. 

A Portfolio szúrta ki, hogy a wiltshire-i repülőtéren alakítana ki alkalmas tesztpályát a cég. Az első hírek szerint a cég alkalmazottai már a reptéren dolgoznak, és egyelőre 85 millió fontot költöttek a beruházás részeként két hangár helyreállítására, aminek a teljes értéke 200 millió fontnál áll meg. A reptéri tesztpályákra ezen túl még további 550 millió fontot fognak költeni.  

Az eddig kiszivárgott információk szerint több féle típust is tervez a Dyson. Lesz SUV és high-end típusú autójuk, és az első modell egy kisszériás modell lesz, amit arra használnának, hogy a terjesztőkkel kiépítsék a kapcsolati hálójukat, amit követne a nagyobb volumenben gyártott további két modell. A 2 milliárd fontos beruházást a brit kormány is támogatja. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?