Ödön
2 °C
11 °C

800 kiló lejárt étrend-kiegészítőt talált a Nébih

2018.09.04. 08:59

Közel 800 kilónyi nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budapesti üzletben Augusztusban - írja közleményében a hivatal. 

A hatóság szakemberi augusztus végén jártak a fővárosi étrend-kiegészítőket csomagoló és kapszulázó vállalkozásnál. Az ellenőrzés során összesen 781 kg nem nyomon követhető étrend-kiegészítőt, illetve jelöletlen vagy lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítő alapanyagot találtak.

A vállalkozás leginkább ginsengből, kurkumából, gyömbérporból és hasonlókból készítettek kapszulákat, a listát itt bárki megnézheti.  Az érintett alapanyagok az ügyvezető elmondása szerint Kínából származtak, amelyekből elsősorban potencianövelő, valamint kovaföld étrend-kiegészítő termékeket készítettek.

A vállalkozás a termékek csomagolása, kapszulázása során semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezetett, a hatóság elrendelte a készített termék visszahívását és azonnali hatállyal felfüggesztette a csomagolási tevékenységet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?