István, Vajk
18 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

800 kiló lejárt étrend-kiegészítőt talált a Nébih

2018.09.04. 08:59

Közel 800 kilónyi nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budapesti üzletben Augusztusban - írja közleményében a hivatal. 

A hatóság szakemberi augusztus végén jártak a fővárosi étrend-kiegészítőket csomagoló és kapszulázó vállalkozásnál. Az ellenőrzés során összesen 781 kg nem nyomon követhető étrend-kiegészítőt, illetve jelöletlen vagy lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítő alapanyagot találtak.

A vállalkozás leginkább ginsengből, kurkumából, gyömbérporból és hasonlókból készítettek kapszulákat, a listát itt bárki megnézheti.  Az érintett alapanyagok az ügyvezető elmondása szerint Kínából származtak, amelyekből elsősorban potencianövelő, valamint kovaföld étrend-kiegészítő termékeket készítettek.

A vállalkozás a termékek csomagolása, kapszulázása során semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezetett, a hatóság elrendelte a készített termék visszahívását és azonnali hatállyal felfüggesztette a csomagolási tevékenységet.