Erzsébet
1 °C
4 °C

Eddig már 280 milliós kárt okoztak az őszi viharok

2018.09.04. 15:38

Szeptember első három napjában több mint 280 millió forintos kárt okoztak a viharok országszerte - írja közleményében az Aegon biztosító.  A biztosító ügyfélszolgálatára eddig 1800 lakossági kárbejelentés érkezett az Aegonhoz. 

A szélsőséges, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal járó időjárás leginkább a fővárosban (465 bejelentés) és Pest megyében (292) okozott gondot, de nagy nagy volt a vihar Veszprém megyében is, ahonnan 200 jelzés érkezett.  Kisvárdán is özönvízszerű esőzés volt a hétfőn, innen már 83 db bejelentést regisztráltak.

Egész nyáron a Magyar Biztosítók Szövetségének első összesítése szerint 3,17 milliárd forint kárt okoztak, május elseje és augusztus 31 között 57016 bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz egyéni és társasházakban keletkezett károk miatt. Ebben az összesítésben nincsenek benne a mezőgazdasági károk, közintézmények megrongálódásai és hasonlók, amiket a nyári viharok okoztak.

A legtöbbször a házak tetőszerkezete sérült meg, illetve az ebből eredő beázás jelentette a leggyakoribb kártípust. Idén is, mint szinte minden évben, a legsűrűbben lakott Pest megyében és a fővárosban sérült meg a legtöbb lakossági ingatlan, emellett Pécsről és környékéről érkezett szokatlanul sok bejelentés.

A Mabisznál ez alapján úgy érzik, hogy csendesebb volt a nyár, mint a tavalyi, amikor 103 ezer kárbejelentés érkezett és 6 milliárd forint volt az összes kár. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?