Eddig már 280 milliós kárt okoztak az őszi viharok

2018.09.04. 15:38

Szeptember első három napjában több mint 280 millió forintos kárt okoztak a viharok országszerte - írja közleményében az Aegon biztosító.  A biztosító ügyfélszolgálatára eddig 1800 lakossági kárbejelentés érkezett az Aegonhoz. 

A szélsőséges, hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal járó időjárás leginkább a fővárosban (465 bejelentés) és Pest megyében (292) okozott gondot, de nagy nagy volt a vihar Veszprém megyében is, ahonnan 200 jelzés érkezett.  Kisvárdán is özönvízszerű esőzés volt a hétfőn, innen már 83 db bejelentést regisztráltak.

Egész nyáron a Magyar Biztosítók Szövetségének első összesítése szerint 3,17 milliárd forint kárt okoztak, május elseje és augusztus 31 között 57016 bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz egyéni és társasházakban keletkezett károk miatt. Ebben az összesítésben nincsenek benne a mezőgazdasági károk, közintézmények megrongálódásai és hasonlók, amiket a nyári viharok okoztak.

A legtöbbször a házak tetőszerkezete sérült meg, illetve az ebből eredő beázás jelentette a leggyakoribb kártípust. Idén is, mint szinte minden évben, a legsűrűbben lakott Pest megyében és a fővárosban sérült meg a legtöbb lakossági ingatlan, emellett Pécsről és környékéről érkezett szokatlanul sok bejelentés.

A Mabisznál ez alapján úgy érzik, hogy csendesebb volt a nyár, mint a tavalyi, amikor 103 ezer kárbejelentés érkezett és 6 milliárd forint volt az összes kár.