Ödön
1 °C
11 °C

Egymillió hibrid autót hív vissza a Toyota

2018.09.06. 10:36

Több mint egymillió hibrid autót hív vissza a Toyota, mert attól tartanak, hogy az autók kigyulladhatnak - írja a CNN. A japán autógyártó szerdán jelentette be, hogy Prius, Prius plug-in hybrid és C-HR modelljeit érinti a visszahívás,

ezeknek a modelleknek az elektronikai rendszerét szeretné átnézni a cég, mert az túlmelegedhet és az autó kigyulladásához vezethet. 

Az érintett autók több mint fele Japánban van, 200 ezer az Egyesült Államokban, a maradék pedig Európában és más piacokon. A visszahívás a 2015 júniusa és 2018 májusa között gyártott kocsikra érvényes. 

Azt a Toyota nem volt hajlandó elárulni, hogy a rendszer meghibásodása miatt történt-e már sérülés vagy haláleset. Nem ez az első gond a Prius modellekkel, Az elmúlt években  több millió autót kellett visszahívni a légzsákok és a kézifék hibája miatt, a cég pedig a halálos baleseteket okozó Takata légzsákok körüli visszahívásokat is megszenvedte. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?